Sposób przygotowania:
Słoneczne pączki
Ciepłe mleko (0,5 szklanki)wymieszać z drożdzami i pozostawić na ok 15-20 minut.Masło roztopić.Mąkę wsypać do miski wraz ze szczyptą soli.Wsypać cukier oraz wbić żółtka.Następnie wlać rozczyn oraz pozostałe mleko.Wymieszać.Pod koniec wlać roztopione masło.Zagnieść ciasto.Przykryć i pozostawić na 30 minut.Po tym czasie stolnice podsypać mąką i rozwałkować ciasto.Wykrawać krążki,lub wyrobić kulki tak aby powstał okrągły kształt pączka.Olej rozgrzać i usmażyć pączki.Krem karpatkowy rozrobić według przepisu na opakowaniu.Przygotować lukier.Czekoladę kokosową pokroić na mniejsze kawałeczki.Po ostudzeniu pączków przekroić na pół.Posmarować dżemem truskawkowym.Do worka cukierniczego wyłożyć krem karpatkowy i wycisnąć na dżem.Przykryć wierzch pączka.Polukrować oraz posypać czekoladą.