Sposób przygotowania:
Słoneczne ravioli z pieczoną papryką
Ravioli gotujemy w lekko posolonej wodzie z dodatkiem kurkumy. Odcedzamy i odstawiamy.
Papryki czyścimy i obcinamy czubek. Pomidory kroimy w kostkę i mieszamy z wyciśniętym czosnkiem. Solimy i pieprzymy do smaku. Napełniamy do połowy papryki i posypujemy posiekaną drobno pietruszką i serem.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 30 minut.
Zaraz po upieczeniu napełniamy do pełna ugotowanym ravioli i posypujemy pietruszką oraz skrapiamy aromatyzowaną oliwą.
Papryki czyścimy i obcinamy czubek. Pomidory kroimy w kostkę i mieszamy z wyciśniętym czosnkiem. Solimy i pieprzymy do smaku. Napełniamy do połowy papryki i posypujemy posiekaną drobno pietruszką i serem.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 30 minut.
Zaraz po upieczeniu napełniamy do pełna ugotowanym ravioli i posypujemy pietruszką oraz skrapiamy aromatyzowaną oliwą.