Sposób przygotowania:
Smaczna zupa cebulowa
Nastawiamy wodę, solimy. Gdy się zagotuje, wrzucamy oczyszczone udko oraz liście laurowe i gotujemy 20 minut. W międzyczasie obieramy i kroimy marchewkę i pietruszkę, oczyszczamy pora.
Wrzucamy warzywa do zupy i gotujemy 15-20 minut, aż będą miękkie. Następnie wyjmujemy mięso oraz warzywa i odcedzamy wywar.
Cebulę obieramy, kroimy w piórka, a następnie wrzucamy na rozpuszczone na patelni masło i smażymy 20-30 minut na małym ogniu. Pilnujemy, aby cebula się nie przypaliła. Następnie przekładamy ją do garnka i wlewamy 5 szklanek wywaru.
Dodajemy przyprawy i gotujemy jeszcze 3 minuty.
Wrzucamy warzywa do zupy i gotujemy 15-20 minut, aż będą miękkie. Następnie wyjmujemy mięso oraz warzywa i odcedzamy wywar.
Cebulę obieramy, kroimy w piórka, a następnie wrzucamy na rozpuszczone na patelni masło i smażymy 20-30 minut na małym ogniu. Pilnujemy, aby cebula się nie przypaliła. Następnie przekładamy ją do garnka i wlewamy 5 szklanek wywaru.
Dodajemy przyprawy i gotujemy jeszcze 3 minuty.