Sposób przygotowania:
Smaczne pierogi z farszem ziemniaczanym
Krok 1: Ziemniaki obieramy i gotujemy z dodatkiem 2 łyżeczek soli. Cebulkę obieramy, drobniutko siekamy i smażymy na smalcu. Gdy ziemniaki się ugotują, dobrze je dusimy, można nawet przecisnąć przez praskę. Wlewamy połowę tłuszczu z cebulką, doprawiamy sola i pieprzem.Farsz gotowy. Krok 2: Do wysokiego garnuszka wlewamy 400ml gorącej wody oraz mleko. Przesiewamy na stolnicę mąkę, robimy nożem wgłębienie, w które wbijamy jajo, dajemy margarynę, olej oraz szczyptę soli. Krok 3: Zagniatamy ciasto by było jednolite. Rozwałkowujemy placki, wycinamy krążki, nakładamy farsz i zawijamy.Krok 4: Gotujemy pierogi w osolonej wodzie. Podajemy z resztą cebulki.