Sposób przygotowania:
Smaczniutki torcik
Przygotowanie biszkoptu: Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę i dodajemy cukier. Całość ubijamy na sztywno, dodajemy po jednym żółtku, mieszamy łyżką i dodajemy po trochę mąki z kakao. Całość delikatnie mieszamy łyżką na gładką masę. Wylewamy na wysmarowaną masłem lub wyłożoną papierem blaszkę, pieczemy ok. 20 min w temp 180’. Przygotowanie kremu: Ugotować budyń i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło rozetrzeć z cukrem na gładką masę, a następnie dodawać po łyżce już zimnego budyniu. Na końcu dolewać soku z cytryny nadal mieszając. Odstawić do lodówki do zastygnięcia. Zimny biszkopt przekroić na pół. Kremem wysmarować pomiędzy warstwami biszkoptu, a także górę oraz boki. Boki ciasta obkleić migdałami, a górę udekorować owocami.
marietta
Editha
Ja również ( przez to ciacho wydaje sie mniej kaloryczne hahaha) ;)
izabela11111
Editha
Dzięki :)