Sposób przygotowania:
Smaczny serniczek na zimno
Krok 1: Ser dwukrotnie mielimy w maszynce do mielenia.Krok 2: Żelatynę rozpuszczamy w łyżce ciepłego mleka. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Krok 3: Miękką margarynę ucieramy z żółtkami, dodając cukier i aromat waniliowy.Krok 4 : Sztywne białka dajemy do sera i mieszamy. Wszystko razem mieszamy. Wlewamy żelatynę. Mieszamy. Wlewamy do tortownicy. Chłodzimy ok. godziny.
zewa
zewa
nulkaa22
Przepis nie jest kombinowany. Ja taki przyrządzam, przyrządzała moja mama i babcia.
zewa
Przepraszam ale będę się dalej czepiać. Przy takiej ilości składników tylko jedna łyżeczka żelatyny ? ten sernik się nie uda. A jeśli tak to proszę o dodanie zdjęcia tego sernika bo to jakaś bzdura jest. Przykro mi ale to się kupy nie trzyma.
nulkaa22
Nikt Pani nie każe go przyrządzać. Proszę znaleźć sobie inny przepis, który "trzyma się kupy".
zewa
Z całym szacunkiem, ale proszę postawić się w sytuacji osób robiących pierwsze kroki w kuchni. Ta osoba, która skorzysta z przepisu po prostu wyrzuci składniki do kosza. I Pani sobie na pewno zdaje z tego sprawę bo ten przepis " nie trzyma się kupy " I nie ma co się oburzać tylko przeczytać dokładnie przepis i wyciągnąć wnioski.
alaaa
gosiapiotrek23