Sposób przygotowania:
Smakowite żeberka w kiszonej kapuście
Do dużego garnka wkładamy kiszoną kapustę i zalewamy 2 szklankami wody, po czym dodajemy liście laurowe i kilka ziarenek pieprzu. Doprowadzamy do gotowania. W międzyczasie mięso myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i pieprzem oraz mąką. Cebulę pokrojoną w kostkę szklimy na patelni z oliwą, po czym wrzucamy przygotowane żeberka i na większym ogniu obsmażamy z dwóch stron. Następnie mięso z zeszkloną cebulką i tłuszczem z patelni dodajemy do kapusty, gdy czas od zagotowania wynosi 30 min. Doprawiamy Vegetą, ostrą papryką, pieprzem według uznania i do smaku. Po godzinie bulgotania na małym ogniu sprawdzamy czy gotowe po kruchości mięsa. Jeśli tak, to pozostaje mi tylko życzyć smacznego :) Danie podajemy z ugotowanymi ziemniakami lub świeżą bułką i dodatkiem musztardy.