Sposób przygotowania:
Smakowity Leśny zajączek
Jajka i cukier miksujemy, potem wlewamy ocet, mieszamy, dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia i delikatnie miksujemy. Ciasto przelewamy do formy. Pieczemy około 25 minut w temp 160 stopni.
Przygotowujemy galaretki wg przepisu na opakowaniu i odstawiamy do stężenia.
Żelatynę zalewamy wrzątkiem by napęczniała, mieszamy i studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec ubijania wlewamy żelatynę i chwilę miksujemy.
Biszkopt smarujemy dżemem, wykładamy prawie całą bitą śmietanę, na niej układamy owoce i zalewamy stężoną galaretką. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Z pozostałej bitej śmietany robimy dla zajączka nosek, buźkę, oczy, wąsy i łapki.
Przygotowujemy galaretki wg przepisu na opakowaniu i odstawiamy do stężenia.
Żelatynę zalewamy wrzątkiem by napęczniała, mieszamy i studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec ubijania wlewamy żelatynę i chwilę miksujemy.
Biszkopt smarujemy dżemem, wykładamy prawie całą bitą śmietanę, na niej układamy owoce i zalewamy stężoną galaretką. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Z pozostałej bitej śmietany robimy dla zajączka nosek, buźkę, oczy, wąsy i łapki.
marietta