Leo

Leo

Szef Kuchni
[Przepisów: 92]

Smażona flądra inaczej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pyszna smażona flądra z wedzonym boczkiem

Smażona flądra inaczej

Składniki:

Smażona flądra inaczej

 

 

Sposób przygotowania:

Smażona flądra inaczej
Ziemniaki obrać, ugotować 15-20 minut w osolonej wodzie. Flądry skropić sokiem cytryny, posypać solą i białym pieprzem, odłożyć. W tym czasie wędzony boczek pokroić w paski i wysmażyć bez tłuszczu. Panierować fladre w mące i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmazone rybki odłożyć w ciepłe miejsce, żeby nie ostygły. Ziemniaki osączyć, wrzucić razem ze skwarkami na tłuszcz pozostały po smażeniu ryby, dodąc umytą i pokrojoną natkę pietruszki. Flądry i ziemniaki przełożyć na talerze i przed podaniem udekorować plasterkami cytryny.

Tagi:

flądra