Renia_Kawa

Renia_Kawa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Smażona kania

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Dla wielbicieli grzybów to wyśmienity obiad.

Smażona kania

Składniki:

Smażona kania

 

Sposób przygotowania:

Smażona kania
Kapelusz kani kroimy na cztery części, układamy w garnku z dnem wielkości naszego kapelusza, zalewamy mlekiem, kładziemy na wierzch mniejszy talerzyk aby grzyb nie wypływał tylko się moczył w mleku i zostawiamy go na dwie godziny. Następnie wciągamy kanię na sitko do odcieknięcia, panierujemy w jajku oraz bułce i smażymy na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z gotowanymi warzywami (na zdjęciu ziemniaki i fasolka szparagowa).

Tagi:

jajko tarta jajka