Sposób przygotowania:
smażona sola
paprykę przekrawamy na pół usuwając nasienia oraz kroimy w drobne kosteczki. Do garnka wlewamy 25 ml oliwy dodając paprykę i nieobrany ząbek czosnku, dosalamy i dusimy pod przykryciem na małym ogniu pół godziny dolewając po kwadransie 100 ml wody. Następnie wyrzucamy czosnek a ugotowaną paprykę przekładamy do miski. Dodajemy sok z małej cytryny 50 ml gorącej wody i pokrojone w małe cząstki masło całość miksując doprawiając solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy 25 ml oliwy. Filety z soli panierujemy papryką w proszku solą i pieprzem i smażymy. Podajemy polane sosem.
Na patelni rozgrzewamy 25 ml oliwy. Filety z soli panierujemy papryką w proszku solą i pieprzem i smażymy. Podajemy polane sosem.