Sposób przygotowania:
smażona szynka z bobem i marchewką
• mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką,
• obsmażamy na patelni, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, podsmażamy, dodajemy wodę i dusimy kilka minut,
• bób gotujemy kilka minut w osolonej wodzie odcedzamy i przelewamy zimną wodą, obieramy,
• marchew myjemy, gotujemy w całości kilka minut,
• na patelni roztapiamy masło, wsypujemy bułkę tartą i ją rumienimy, dodajemy warzywa, przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową, po chwili zdejmujemy z ognia,
• warzywa podajemy z szynką
• obsmażamy na patelni, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, podsmażamy, dodajemy wodę i dusimy kilka minut,
• bób gotujemy kilka minut w osolonej wodzie odcedzamy i przelewamy zimną wodą, obieramy,
• marchew myjemy, gotujemy w całości kilka minut,
• na patelni roztapiamy masło, wsypujemy bułkę tartą i ją rumienimy, dodajemy warzywa, przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową, po chwili zdejmujemy z ognia,
• warzywa podajemy z szynką