dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Smażone grzybki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Grzybki leśne smażone w maśle.

Smażone grzybki

Składniki:

Smażone grzybki

 

Sposób przygotowania:

Smażone grzybki
Grzyby oczyścić, opłukać, osączyć i osuszyć na papierowym ręczniku kuchennym. Większe grzyby pokroić, małe pozostawić w całości. Na dużej patelni rozgrzać masło. Włożyć grzyby. Posypać obranymi i pokrojonymi na plasterki ząbkami czosnku, solą oraz pieprzem. Smażyć, mieszając, aż powstały sos całkowicie wyparuje. Posypać posiekaną natką pietruszki i gotowe. Smacznego ;)

Tagi:

grzyby