Sposób przygotowania:
Smażone i duszone kurki z czosnkiem, imb
Kurki dokładnie umyć, osuszyć, jeśli są duże pokroić. Czosnek i imbir posiekać Rozgrzać patelnię i na rozgrzaną oliwę włożyć najpierw czosnek i imbir,a po 2 minutach smażenia się czosnku i imbiru dokładamy kurki i smażymy razem - od czasu do czasu mieszając - około 10 minut na średnim ogniu. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia, posypujemy posiekaną natką i jeszcze dusimy, stale mieszając przez 2 - 3 minuty. Podajemy od razu, gorące jako przystawkę do frytek, ryżu na sypko, ziemniaków z wody i makaronu.
kinga
Termar
I naprawdę jest pyszne.
Zrobiłam kilka słoików kurek w solance, aby zimą też taką smakowitość przyrządzić.
kinga
No wcale w to nie wątpię,ale pozostało mi tylko obejśc sie smakiem,niestety,nie mam wogóle dostępu do grzybów:))