anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Smażone kapelusze kani

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przy zbieraniu lub kupnie kani proszę zwrócić szczególną uwagę czy kania jest napewno kanią a nie muchomorem.

Smażone kapelusze kani

Składniki:

Smażone kapelusze kani

 

Sposób przygotowania:

Smażone kapelusze kani
Kapelusze kani bardzo dokładnie oczyścić i osuszyć, nie myć. Oprószyć je delikatnie solą i pieprzem. jaja, mąkę i mleko włożyć do miski i bardzo dokładnie wymieszać . Kapelusze moczyć w misce z jajami a następnie dokładnie obtoczyć w bułce tartej, |Smalec dać na patelnie i na rozgrzany dawać grzyby smażyć z obu stron jak kotlety.

Tagi:

jajko tarta jajka