Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Świąteczny, kokosowy pstrąg z masłem czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Na naszym wigilijnym stole nie może nigdy zabraknąć ryby, oprócz karpia przygotowuje również inne ryby, na przykład takiego pysznego pstrąga.

Świąteczny, kokosowy pstrąg z masłem czosnkowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Świąteczny, kokosowy pstrąg z masłem czosnkowym

 

  • 2 pstrągi

 

 

 

 

 

 

 

  • mąka kokosowa do panierki

 

Sposób przygotowania:

Świąteczny, kokosowy pstrąg z masłem czosnkowym
Pstrągi sprawić, umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem. Ryby natrzeć sola, pieprzem, zalać sokiem z cytrusów.

Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z masłem. Podzielić na 2 części, każdą w dłoniach zrolować i włożyć do środka ryb. Masło z olejem (po jednej łyżce) rozgrzać na patelni, ryby obtoczyć w mące kokosowej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, uważając by masło oraz ryby się nie przypaliły.

Ryby są bardzo delikatne, panierka również wiec trzeba bardzo ostrożnie przewrócić na druga stronę podczas smażenia.

Smacznego :) 
Świąteczny, kokosowy pstrąg z masłem czosnkowym
Pstraga panierujemy w mace kokosowej i kładziemy na rozgrzany tłuszcz
Świąteczny, kokosowy pstrąg z masłem czosnkowym
Smażymy z dwóch stron na złocisty kolor , ostrożnie przekładając na obie strony