Smażone warzywa pachnące Indiami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

W woku rozpuścić masło, dodać pastę curry, pikle z czosnku, imbir i wlać sos sojowy.

Smażone warzywa pachnące Indiami

Składniki:

Smażone warzywa pachnące Indiami

 

  • mieszanka swieżych lub mrożonych warzyw najlepiej z fasolką
  • 1 łyżka masła
  • kawałek posiekanego imbiru
  • 1 łyżeczka pasty curry
  • 1 łyżeczka pikli z czosnku
  • 1 łyzka jasnego sosu sojowego

Sposób przygotowania:

Smażone warzywa pachnące Indiami
W woku rozpuścić masło, dodać pastę curry, pikle z czosnku, imbir i wlać sos sojowy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Wrzucić warzywa i smażyć aż będą miękkie. Podawać jako samodzielne danie wegetariańskie z ryżem i sadzonym jajkiem.

Tagi:

sosy