Sposób przygotowania:
Smażonka z grzybów
Grzyby i cebulę siekam. Na patelni roztapiam masło, na którym następnie szklę drobno posiekaną cebulę.
Wrzucam na patelnię grzyby i smaże je, co kilka minut dolewając troszkę ciepłej wody, żeby się nie spaliły. Kiedy będą już gotowe, wbijam do nich jajka i dobrze mieszam łopatką aż się zetną. Pod koniec zatrzepuję grzyby śmietaną i odrobiną mąki. Dobrze mieszam i posypuję posiekaną natką pietruszki.
Wrzucam na patelnię grzyby i smaże je, co kilka minut dolewając troszkę ciepłej wody, żeby się nie spaliły. Kiedy będą już gotowe, wbijam do nich jajka i dobrze mieszam łopatką aż się zetną. Pod koniec zatrzepuję grzyby śmietaną i odrobiną mąki. Dobrze mieszam i posypuję posiekaną natką pietruszki.