Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Smażony dorsz

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

smaczna i zdrowa rybka...

Smażony dorsz Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Smażony dorsz

 

 

Sposób przygotowania:

Smażony dorsz
Dorsza rozmrozić i podzielić na porcje.Obsypać solą,pieprzem po obu stronach.Skropić sokiem z cytryny i odstawić na ok 10 minut.Jajka rozbełtać w miseczce i odrobinę posolić.Mąkę wsypać na talerz.Porcje ryby obtoczyć w mące i zanurzyć w jajku.Na patelni rozgrzać olej i układać dorsza.Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Smażony dorsz
Rybę należy rozmrozić i podzielic na porcje,zanurzyć w jajku.
Smażony dorsz
Obtoczone porcje dorsza smazyć na patelni z obu stron.

Tagi:

jajko jajka dorsz