Sposób przygotowania:
Smażony w naleśnikowym cieście
Selery oczyść,umyj i osusz.Zagotuj garnek lekko osolonej wody,włóż selery i gotuj 10 minut.Wyjmij o osusz.Jeszcze ciepłe obierz i pokrój w plastry.Obie mąki pszenną i kukurydzianą wsyp do głębokiego naczynia.Wlej mleko,wbij i zmiksuj na gęste naleśnikowe ciasto.
Przypraw solą i pieprzem,mieloną papryką.
Dodaj obrane,posiekane orzechy i wymieszaj.
Olej rozgrzej na patelni.Krążki selera maczaj w cieście i smaż z obu stron na złociutki kolorek.
Podawaj z pikantnym sosem.
Przypraw solą i pieprzem,mieloną papryką.
Dodaj obrane,posiekane orzechy i wymieszaj.
Olej rozgrzej na patelni.Krążki selera maczaj w cieście i smaż z obu stron na złociutki kolorek.
Podawaj z pikantnym sosem.