Sposób przygotowania:
Śmietanowa tarta resztkowa Dari
Margarynę ucieraj z cukrem pudrem, następnie dodaj jajko i żółtko a na końcu stopniowo mąkę. Z ciasta uformuj kulę, zawiń w folię aluminiową i włóż do lodówki na min. 30min a najlepiej godzinę. Po upływie tego czasu uformuj pasujący do twojej blaszki kształt - keksówka bądź mała tartownica, na ciasto połóż srebrną folię i wysyp dowolną kaszę bądź groch. Włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 200stopni. Piecz ok. 15min. a następnie wyciągnij, pozbądź się folii z kaszą/ grochem i nałóż dżem, konfiturę bądź wylej trochę soku - wiśniowego bądź z czarnej porzeczki. U mnie to był sok pozostały po domowych konfiturach wiśniowych. Piecz do zarumienienia ciasta przez następne 20-25min (w zależności od piekarnika). Po przestudzeniu wyłóż bitą śmietaną, ubitą kremówką, mleczkiem kokosowym lub gotowym kremem do kremówki. Zetrzyj gorzką czekoladę bądź posyp kakao i włóż do lodówki. Gotowe :)Ps. Moja młodsza chrześnica wpisując tytuł zrobiła błąd i wpisała ,,Dari'' zamiast Darii ... :)
marietta