Sposób przygotowania:
śmietanowiec
ciasto:
tłuszcz z cukrem utrzeć ubić jaja dodawać make, wlać olej na końcu ocet.
pieczemy aż ciasto będzie suche sprawdzamy patyczkiem ok 170 stopni.
masa:
śmietanę roztrzepać z cukrem.
w 3/4 szklanki wody rozpuścić żelatynę.
żelatyna wlać do śmietany
2 kolorowe galaretki ugotować wcześniej w 2 szklankach wody każda oddzielnie.
wszytko razem wymieszać musi się Stegna i wylać miedzy przekrojony placek.
posypać cukrem pudrem lub lukrem.
tłuszcz z cukrem utrzeć ubić jaja dodawać make, wlać olej na końcu ocet.
pieczemy aż ciasto będzie suche sprawdzamy patyczkiem ok 170 stopni.
masa:
śmietanę roztrzepać z cukrem.
w 3/4 szklanki wody rozpuścić żelatynę.
żelatyna wlać do śmietany
2 kolorowe galaretki ugotować wcześniej w 2 szklankach wody każda oddzielnie.
wszytko razem wymieszać musi się Stegna i wylać miedzy przekrojony placek.
posypać cukrem pudrem lub lukrem.