Sposób przygotowania:
Śmietanowiec z owocami i galaretkami
Śmietanę miksujemy wraz z cukrem pudrem na puszystą masę. Żelatynę wsypujemy do szklanki, zalewamy małą ilością zimnej wody. Następnie uzupełniamy do połowy szklanki wrząca wodą i studzimy. Przygotowujemy 3 kolory galaretek wg przepisu na opakowaniu. Wlewamy je do niskich naczyń i odstawiamy do stężenia. Stężałe galaretki kroimy w drobną kostkę. Ananasa kroimy w kostkę, a banana w talarki. Śmietanę energicznie mieszamy z przestudzoną żelatyną. Dodajemy pokrojone owoce, pokrojone galaretki (ja nie zużyłam całej ilości) i olejki. Całość delikatnie mieszamy. Gotową masę wylewamy do wysmarowanej masłem blaszki o wymiarach 27 x 35 cm. Ciasto wstawiamy do lodówki, aby stężało. Przygotowujemy 4 galaretki truskawkowe wg przepisu na opakowaniu, następnie wylewamy je na wierzch ciasta i pozostawiamy do stężenia.