Sposób przygotowania:
Śmietanowy galaretkowiec z owocami
Biszkopt:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Masa:
Przygotowac galaretki w połowie podanej wody. Odstawić na talerz do stężenia, a nastepnie pokroic na małe kawałki.
żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników. Na koniec wsypac pokrojona galaretkę i miksować az będzie rozdrobniona do takiej postaci jak nam odpowiada.
Reszta:
Przygotowac dwie galaretki cytrynowe- zamiast w 4 to w 3 szklankach wody. Odstawić do ostygnięcia. Brzoskwinie pokroic na plasterki, a winogrona wypestkować.
Mase rozłożyć na biszkopcie, a na niem ułożyć owoce. Zalac tężejaca galaretką.
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Masa:
Przygotowac galaretki w połowie podanej wody. Odstawić na talerz do stężenia, a nastepnie pokroic na małe kawałki.
żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników. Na koniec wsypac pokrojona galaretkę i miksować az będzie rozdrobniona do takiej postaci jak nam odpowiada.
Reszta:
Przygotowac dwie galaretki cytrynowe- zamiast w 4 to w 3 szklankach wody. Odstawić do ostygnięcia. Brzoskwinie pokroic na plasterki, a winogrona wypestkować.
Mase rozłożyć na biszkopcie, a na niem ułożyć owoce. Zalac tężejaca galaretką.