Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Śniadaniowe kiełbasy (Litwa)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świeże kiełbasy włożyć do rondla, zalać lekkim piwem aby przykrylo kiełbasę,

Śniadaniowe kiełbasy (Litwa)

Składniki:

Śniadaniowe kiełbasy (Litwa)

 

  • 1,5 kg kiełbasy
  • 1/2 łyżki masła
  • 2 cebule
  • 3/4 l piwa
  • kawałek kostki bulionowej
  • 1/3 cytryny

Sposób przygotowania:

Śniadaniowe kiełbasy (Litwa)
Świeże kiełbasy włożyć do rondla, zalać lekkim piwem aby przykrylo kiełbasę, włożyć kawałek masła, kawałek kostki bulionowej, cebulę i gotować póki sos nie odparuje, uważając aby niue przypalić. Tuż przed końcem gotowania można dodać kilka plasterków cytryny.