Sposób przygotowania:
Śniadanko
Jajka, mąkę i przyprawy dokładnie zmiksować.
Na patelni rozgrzać 50 g Kasi, na środku ułożyć plasterki kiełbasy i podsmażyć.
Gdy kiełbasa sie podsmaży wylać masę jajeczną na wędlinę i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Na reszcie Kasi podsmażyć chleb tostowy.
Po usmażeniu kromki odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Omleta można posypać posiekanym szczypiorkiem.
Na patelni rozgrzać 50 g Kasi, na środku ułożyć plasterki kiełbasy i podsmażyć.
Gdy kiełbasa sie podsmaży wylać masę jajeczną na wędlinę i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Na reszcie Kasi podsmażyć chleb tostowy.
Po usmażeniu kromki odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Omleta można posypać posiekanym szczypiorkiem.