Sposób przygotowania:
Snickers 14
Przesianą mąkę , razem z sodą zagnieść z margaryną, następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Gotowe ciasto podzielić na 3 równe części. Trzy równe blaszki, natłuścić i wyłożyć pergaminem. ( Ja używam po kolei jednej, gdyż nie posiadam 3 równych) Następnie wylepić każdą , jedną częścią ciasta. Na ostatnią blaszkę z ciastem wylać przygotowaną polewę orzechową przygotowaną z podanych składników tzn. w garnku rozpuszczamy margarynę, dodajemy pokrojone orzechy i wsypujemy cukier. Smażymy chwilkę, aż nabiorą złotej barwy. Gotowe blaszki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około 20 minut, ostatnią z polewą parę minut dłużej. Na pierwszym placku rozsmarowujemy budyń ugotowany wg przepisu na opakowaniu, ale ugotowany w 1/3 mniej mleka niż podano na opakowaniu. Przykrywamy drugim plackiem na którym z kolei układamy masę kajmakową i przykrywamy plackiem z orzechami. Pozostawiamy na jakiś czas, aby kruche ciasto naszło masami.