Sposób przygotowania:
Snickers II
Mleko skondensowane gotować w wodzie 3 godziny.
Z podanych składników na ciasto zagnieść wszystkie składniki, podzielić na 3 równe części.
Orzechy jeśli są solone, przepłukać wodą, dobrze wysuszyć i posiekać drobno.
Z przepisu na wierzch, wszystkie składniki zagotować, a następnie położyć na jednym z gotowych surowych placków i zapiec jak pozostałe.
Każdy placek piec taki sam, na wyłożonej papierem do pieczenia dużej formie około 10 minut w temperaturze 200C.
Z przepisu na masę odlać trochę mleka i rozmieszać w nim obie mąki. Resztę mleka zagotować wraz z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie wlać na gotując się mleko mieszankę mleka z mąką. Zagotować i odstawić do ostygnięcia.
Masło rozkręcić mikserem, a następnie dodawać po łyżce zimnego budyniu.
Przełożyć placki.
Jeden placek przełożyć masą karmelową, drugi masą budyniową, a na wierzch położyć placek z orzechami.
Z podanych składników na ciasto zagnieść wszystkie składniki, podzielić na 3 równe części.
Orzechy jeśli są solone, przepłukać wodą, dobrze wysuszyć i posiekać drobno.
Z przepisu na wierzch, wszystkie składniki zagotować, a następnie położyć na jednym z gotowych surowych placków i zapiec jak pozostałe.
Każdy placek piec taki sam, na wyłożonej papierem do pieczenia dużej formie około 10 minut w temperaturze 200C.
Z przepisu na masę odlać trochę mleka i rozmieszać w nim obie mąki. Resztę mleka zagotować wraz z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie wlać na gotując się mleko mieszankę mleka z mąką. Zagotować i odstawić do ostygnięcia.
Masło rozkręcić mikserem, a następnie dodawać po łyżce zimnego budyniu.
Przełożyć placki.
Jeden placek przełożyć masą karmelową, drugi masą budyniową, a na wierzch położyć placek z orzechami.