Sposób przygotowania:
Śnieżkowy torcik
Białka przekładamy do miski i ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli,następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy,dodajemy żółtka i dokładnie ubijamy.Na koniec dodajemy obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 23 cm,wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni.Upieczony biszkopt studzimy i przekrawamy na dwa krążki. Galaretki rozpuszczamy każdą osobno w szklance gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śmietany ,,Śnieżki'' ubijamy każdą osobno według przepisu na opakowaniu.Do ubitych dajemy zastygające galaretki i dokładnie miksujemy. Upieczony biszkopt przekładamy jedną masą,na wierzch nakładamy drugą masę.Dekorujemy dowolnie delicjami i startą czekoladą.Gotowy torcik wkładamy do lodówki do stężenia,najlepiej na całą noc.
zbysiowa
Babeczka35
Dziękuję:)
weronikaS
Babeczka35
Dziękuję i polecam:)