Sposób przygotowania:
Soczewica ze szpeclami
Soczewicę opłukać zamoczyć na godzinę w zimnej wodzie. W garnku rozgrzać masło dodać pokrojoną cebulę i czosnek poddusić. Soczewicę odsączyć dodać do cebuli wlać bulion wrzucić listki i ziele angielski i gotować aż soczewica będzie miękka.
Od czasu do czasu mieszamy jeżeli trzeba to dolewamy wody lub soku pomidorowego. Jak soczewica będzie ugotowana doprawiamy solą pieprzem, dodajemy koncentrat pomidorowy, cukier i zakwaszamy albo odrobiną octu albo wlewamy śmietanę.
To danie kuchni szwabskiej podaje się ze szpeclami i winerką.
POLECAM!!!
Od czasu do czasu mieszamy jeżeli trzeba to dolewamy wody lub soku pomidorowego. Jak soczewica będzie ugotowana doprawiamy solą pieprzem, dodajemy koncentrat pomidorowy, cukier i zakwaszamy albo odrobiną octu albo wlewamy śmietanę.
To danie kuchni szwabskiej podaje się ze szpeclami i winerką.
POLECAM!!!
gusia1000