blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Soczysta szynka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawdę polecam!

Soczysta szynka

Składniki:

Soczysta szynka

 

Sposób przygotowania:

Soczysta szynka
Ocet wymieszaj z 3/4 szklanki wody, dodaj pokrojone warzywa, liście laurowe, ziele angielskie, ziarna pieprzu, zagotuj, letnią marynatą zalej mięso, przykryj, odstaw przynajmniej na godzinę. Miękkie masło utrzyj na gładką masę z posiekaną bazylią, przypraw szczyptą soli i papryką. Mięso wyjmij z marynaty, natnij, w nacięcia włóż farsz, zwiąż, oprósz solą, pieprzem, włóż do brytfanki, dodaj trochę wody i warzywa z zalewy, nakryj, piecz ok. 70 min w 200 st. C, pod koniec pieczenia odkryj, by zrumienić wierzch mięsa.

Tagi:

beza szynka bezy