VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Soczyste duszone żeberka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Danie znakomite i polecam wszystkim tych co uwielbiają żeberka. Prosty i tani przepis a obiad syty:-)

Soczyste duszone żeberka

Składniki:

Soczyste duszone żeberka

 

Sposób przygotowania:

Soczyste duszone żeberka
Kawałki żeberek umyć, osuszyć i posypać przyprawą do mięsa. Odstawić na jakiś czas do lodówki. Po wyjęciu obsmażyć na rumiany kolor. Wszystko przełożyć do garnka i podlać wodą do połowy mięsa. Na patelni po smażeniu żeberek usmażyć marchewkę i cebulę (wcześniej pokrojone w plasterki). Przełożyć do mięsa. Całość przyprawić kostkami rosołowymi, zielem angielskim, liściem laurowym, solą i pieprzem. Wszystko dusić około 70 minut. W razie wyparowania wody podlać niewielką ilość.