Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Duszone żeberka z porem i marchewką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Żeberka o wyrazistym smaku pora.

Duszone żeberka z porem i marchewką

Składniki:

Duszone żeberka z porem i marchewką

 

Sposób przygotowania:

Duszone żeberka z porem i marchewką
Żeberka podzielić na porcje i podsmażyć je na smalcu( może być też olej). W garnku zagotować niewielką ilość wody. Podsmażone żeberka przełożyć do garnka, dodać pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy, pokrojoną w półplasterki marchewkę i pora. Na tłuszczy ze smażenia żeberek podsmażyć posiekaną drobno cebulkę. Dodać ją do żeberek. Gotować do miękkości, następnie sos zaprawić mąką, śmietaną i chrzanem. Pod koniec gotowania dodać sól i pieprz do smaku oraz posiekaną drobno natkę pietruszki.