zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 718]

Duszone żeberka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Żeberka w pysznej marynacie z czubrycą i aromatycznymi przyprawami.

Duszone żeberka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Duszone żeberka

 

  • Kg żeberek
  • Smalec
  • Do marynaty:
  • cebula, ziele angielskie, cukier trzcinowy, papryka czerwona-zielona, tymianek, kolendra , gorczyca, olej jadalny, chili .
  • Łyżeczka czubricy mielonej
  • Ponadto
  • 3 łyżki czerwonej papryki
  • Sos sojowy 2 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Duszone żeberka
Żeberka myję, i kroję na odpowiednie kawałki. Nacieram przyprawami , mieszam i odstawiam na jakieś 2 godzinki w chłodne miejsce, najlepiej do lodówki.

Po tym czasie mięso obsmażam na smalcu, dodaję paprykę w proszku i sos sojowy. Dobrze obsmażone podlewam gorącą wodą i duszę do miękkości.

Na koniec redukuję płyn. Pozostałym tłuszczem można polać ziemniaki.
Duszone żeberka
Żeberka myję, i kroję na odpowiednie kawałki. Nacieram przyprawami , mieszam i odstawiam na jakieś 2 godzinki w chłodne miejsce, najlepiej do lodówki.
Duszone żeberka
Etap 2 Po tym czasie obsmażam mięsko na smalcu
Duszone żeberka
Etap 3 dodaję paprykę w proszku i sos sojowy. Dobrze obsmażone podlewam gorącą wodą i duszę do miękkości.
Duszone żeberka
Etap 4 Na koniec redukuję płyn. Pozostałym tłuszczem można polać ziemniaki.