Sposób przygotowania:
Soczysty cheeseburger wołowy z sosem i warzywamiBurgery:
Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na oleju.
Boczek drobno pokroić i przesmażyć na suchej patelni. Wołowinę, przesmażony boczek, cebulę i czosnek zmielić maszynką do mielenia.
Dodać drobno posiekaną papryczkę jalapeno, utartą w moździerzu kolendrę z kminkiem, natkę z pietruszki, 6 łyżek oleju i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę.
Doprawić do smaku solą i białym pieprzem.
ETAP 2:
Z gotowej masy mięsnej uformować 4 okrągłe burgery o grubości około 1,5cm, smażyć z każdej strony na bardzo mocno rozgrzanej patelni grillowej po 2-3 minuty.
Sos:
Majonez z ketchupem wymieszać ze sobą, doprawić do smaku solą i pieprzem.
ETAP 4:
Cebulę obrać, pokroić w plastry, pomidory również pokroić w plastry i lekko z grillować na patelni grillowej.
ETAP 5:
Bułki przekroić poprzecznie na pół i lekko podpiec w piekarniku.
Na każdym spodzie bułki położyć po jednym listku sałaty, plasterku żółtego sera, sos, burger, 2 plastry pomidora, kilka krążków czerwonej cebuli, sos, liść sałaty i przykryć górą bułki.
Dodatkowo można spiąć wykałaczką.
zbysiowa
mocsłodkości