motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Filet z dorsza z ryżem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Filet z dorsza z ryżem i warzywami, smaczne danie z rybą

Filet z dorsza z ryżem i warzywami

Składniki:

Filet z dorsza z ryżem i warzywami

 

Sposób przygotowania:

Filet z dorsza z ryżem i warzywami
Ryż ugotować w dużej ilości wody z dodatkiem wegety al dente. Odcedzić. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego, pokroić w kostkę. Jedną cebulę obrać i pokroić w kostkę, natomiast drugą w talarki. Cukinie pokroić w cienkie plastry. Paprykę i cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na maśle, dodać cukinie i chwilę podsmażyć. Do warzyw dodać ryż. Starannie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Rybę rozmrozić i osuszyć. Oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Ryż z warzywami włożyć do naczynia żarodpornego. Na wierzchu ułożyć rybę, a na niej talarki drugiej cebuli. Podlać oliwą. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni.