Sposób przygotowania:
Filet z dorsza na dwie panierki
Filety oczyść, wyjmij o ile to możliwe ości i posól z jednej i drugiej strony.Zostaw na około 15 minut. W tym czasie przygotuj parmezan i bułkę tartą. Jajka rozkłóć i rozdziel na dwie połowy. Po około 15 minutach rozgrzej olej na patelni. Filety jeżeli są duże podziel na połowę. Dwa filety delikatnie posmaruj jajkiem i posyp serem parmezanem,następnie zanurz w jajku i ostrożnie połóż na gorący tłuszcz. Smaż 3-4 minuty z jednej strony i 2-3 z drugiej strony.Jeżeli pozostało Ci jajko wlej je do smażącej się ryby. Pozostałe dwa filety zanurz najpierw w jajku, a potem obtocz w bułce tartej i połóż na rozgrzany olej. Smaż jak filety powyżej, do uzyskania złotego koloru. Odsącz na papierze kuchennym. Podawaj z ziemniakami z wody i koperkiem oraz kapustą kiszoną.Pasuje również z chlebem posmarowanym masłem.Smacznego.