Sofrito (Włochy)

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Cielęcinę pokroić na kawałki, panierować w mące, rozgrzać oliwę i smażyć z obu

Sofrito (Włochy)

Składniki:

Sofrito (Włochy)

 

  • 50 dag cielęciny
  • 10 łyżek oliwy z oliwek
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 4 łyżki brandy
  • 200 ml białego dressingu na occie balsamicznym
  • 125 ml bulionu
  • 5 łyżek mąki
  • sól
  • pieprz
  • świeża pietruszka do przybrania

Sposób przygotowania:

Sofrito (Włochy)
Cielęcinę pokroić na kawałki, panierować w mące, rozgrzać oliwę i smażyć z obu stron. Dodać brandy, drobno posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek i trzymać na patelni jeszcze kilka minut. Mięso przenieść do rondla. Zalać bulionem, dressingiem, wsypać sól i pieprz, dusić 45 minut. Potrawę ozdobić zieloną pietruszką i podawać z ryżem.