Sposób przygotowania:
Sojowe skrzydełka Michała
Dokładnie umyte skrzydełka przecinamy na pół. Gotujemy jednocześnie ryż. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, wkładamy skrzydełka i smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolorek. Gdy już nabiorą tego koloru, ściągamy patelnię z ognia, skrzydełka zsuwamy na jedną stronę patelni, a na drug,ą połówkę wlewamy sos sojowy Tao-Tao, wino, miód i wodę następnie czosnek i imbir. Stawiamy patelnię ponownie na ogniu i doprowadzamy sos na niej do wrzenia, mieszamy cały czas aż miodek się całkowicie rozpuści. Zmniejszamy ogień pod patelnią i dalej gotujemy 30 minut w połowie tego czasu obracamy skrzydełka na drugą stronę. Skrzydełka nabiorą fajnego ciemne koloru i świetnego aromatu, danie podajemy z ryżem.
Pyza
bernika
Papaja