12345klawiatura

12345klawiatura

Starszy Kucharz
[Przepisów: 52]

Sola na koprze

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapach i smak kopru roznosi się po całej kuchni

Sola na koprze

Składniki:

Sola na koprze

 

  • 2 filety z soli (zamrożone)
  • 1 łyżka śmietany
  • 4 małe kawałki kopru włoskiego (usunąć liście, przekroić bulwę, usunąć twardy środek, pokroić na cztery części )
  • sok z cytryny
  • oliwa
  • pieprz biały
  • sól

 

 

Sposób przygotowania:

Sola na koprze
Rybę rozmrozić i skropić sokiem z cytryny. Po czym włożyć na godzinę do lodówki. Na rozgrzaną oliwę położyć koper. Poddusić na małej ilości wody. Poczekać, aż będzie miękki. Wtedy dodać filety. Oprószyć solą i pieprzem. Dusić 10 minut. Zaprawić śmietaną. Przyprawić do smaku.