kasienka1987

kasienka1987

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Sola z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 5

pyszna zdrowa ryba ! zachwyci każdego smakosza

Sola z patelni

Składniki:

Sola z patelni

 

Sposób przygotowania:

Sola z patelni
Ryby oczyścić , opłukać dokładnie pod bieżącą wodąi osuszyć na papierowym ręczniku. Każdą z obydwóch stron oprószyć pieprzem , solą i obsypać delikatnie mąką. Odstawić na minimum pół godziny w chłodne miejsce . Na patelni rozgrzać ok 2-3 łyżki oliwy z oliwek ułożyć ryby . Smażyć po ok 3-4 min z każdej strony . Gorącą rybkę podawać z zieloną sałatą i chlebem.