Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Solianka (Ukraina)

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Kapustę umyć, osączyć i poszatkować. Mięso umyć, osączyć i pokroić na duże

Solianka (Ukraina)

Składniki:

Solianka (Ukraina)

 

Sposób przygotowania:

Solianka (Ukraina)

Kapustę umyć, osączyć i poszatkować. Mięso umyć, osączyć i pokroić na duże kawałki. Kartofle obrać, umyć i pokroić na ósemki. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki osobno obsmażyć na oleju, przełożyć do garnka i zalać sześcioma szklankami wody. Gotować soliankę pod przykryciem 30 min. Dodać koncentrat, przyprawy, cukier i gotować zupę dalsze 15 min. Soliankę z Ukrainy podawać z posiekaną zieleniną.