pieguska

pieguska

Starszy Kucharz
[Przepisów: 13]

Sos grzybowo-kurczakowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dobry pomysł na spożytkowanie małej ilości grzybów

Sos grzybowo-kurczakowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos grzybowo-kurczakowy

 

Sposób przygotowania:

Sos grzybowo-kurczakowy
Cebulę kroimy i kostkę, podsmażamy ją na oleju. Dodajemy pokrojoną w drobne kawałki pierś z kurczaka. Całość podsmażamy. Leśne grzyby oczyszczamy i kroimy w kostkę. Wrzucamy je do podsmażonej piersi z kurczaka i podlewamy odrobiną wody. Potrawę chwilę dusimy i wlewamy na patelnię mleko (ewentualnie można użyć śmietanę). Następnie należy sos zagęścić, posolić i popieprzyć.
Sos grzybowo-kurczakowy
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki
Sos grzybowo-kurczakowy
Smażymy pierś z kurczaka,następnie dodajemy grzyby
Sos grzybowo-kurczakowy
Kurczaka i grzyby podlewamy mlekiem lub śmietaną
Sos grzybowo-kurczakowy
Tak przygotowany sos zagęszczamy łyżką mąki kukurydzianej