Sposób przygotowania:
...:::Sos grzybowy:::...
Pół kostki masła rozpuścić w głębokiej patelni,
świeże, oczyszczone grzyby skroić drobno, wsypać do patelni,
piec mieszając od czasu do czasu aby równomiernie się opiekły.
Następnie (odlać tłuszcz jeśli jest go za dużo)
kruszyć w palcach i rozsypywać przyprawy po całości,
wymieszać i zalać wodą,wymieszać.
W słoiku roztrzepać łyżkę mąki z niewielką ilością wody,
zaklepkę wlewać do grzybków dość szybko mieszając.
Zaprawić śmietaną.
świeże, oczyszczone grzyby skroić drobno, wsypać do patelni,
piec mieszając od czasu do czasu aby równomiernie się opiekły.
Następnie (odlać tłuszcz jeśli jest go za dużo)
kruszyć w palcach i rozsypywać przyprawy po całości,
wymieszać i zalać wodą,wymieszać.
W słoiku roztrzepać łyżkę mąki z niewielką ilością wody,
zaklepkę wlewać do grzybków dość szybko mieszając.
Zaprawić śmietaną.
PaniMISIOWA