Sposób przygotowania:
Sos grzybowy
Grzyby umyć, a potem zalać wodą tak, aby przykryła grzyby i moczyć 3-4 godziny.
Następnie grzyby wyciągnąć z wody, posiekać i z powrotem umieścić w wywarze.
Cebulę posiekać drobno i podsmażyć na maśle z dodatkiem soli i pieprzu, a kiedy się zeszkli zalać ją 300 ml wody i dodać wszystko do grzybów. Następnie dodać kostkę bulionową, pieprz i gotować do miękkości grzybów, około 45 minut.
Kiedy grzyby będę miękkie, do szklanki wsypać mąkę, dodać 100 ml wody, wymieszać, dodać trochę gorącego wywaru grzybowego, wymieszać i wszystko wlać na gotujący się wywar grzybowy. Gotować chwilę na małym ogniu. Ewentualnie można dodać odrobinę śmietany słodkiej.
Następnie grzyby wyciągnąć z wody, posiekać i z powrotem umieścić w wywarze.
Cebulę posiekać drobno i podsmażyć na maśle z dodatkiem soli i pieprzu, a kiedy się zeszkli zalać ją 300 ml wody i dodać wszystko do grzybów. Następnie dodać kostkę bulionową, pieprz i gotować do miękkości grzybów, około 45 minut.
Kiedy grzyby będę miękkie, do szklanki wsypać mąkę, dodać 100 ml wody, wymieszać, dodać trochę gorącego wywaru grzybowego, wymieszać i wszystko wlać na gotujący się wywar grzybowy. Gotować chwilę na małym ogniu. Ewentualnie można dodać odrobinę śmietany słodkiej.
wedith1
msewka