eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Sos grzybowy Eli

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Pyszny sosik do gołąbków,mielonych...

Sos grzybowy Eli

Składniki:

Sos grzybowy Eli

 

Sposób przygotowania:

Sos grzybowy Eli
Grzyby pokroić(nie rozmrażać),cebulę drobno posiekać.W wysokiej patelni rozgrzać margarynę,dodać cebulę i chwilę przesmażyć.Dodać grzyby,kostkę grzybową,pieprz i jeszcze smażyc do miękkości grzybów.Wlać wodę(ilość zależy od gęstości sosu) i gotować kilka minut.Do 1/2 szklanki wody dodać mąkę i dokładnie wymieszać.Do mąki dodać śmietanę,wymieszać i wlać do sosu.Jeszcze chwilę pogotować,aż sos zgęstnieje.Doprawić maggi do smaku.Smacznego!

Tagi:

mak