zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2320]

Sos mięsno - dyniowy do makaronu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

U mnie ostatnio istne szaleństwo dyniowe. Mam dużą dynię a ni chcę jej wkładać do słoików, to wykorzystuję świeżą do wszystkiego.

Sos mięsno - dyniowy do makaronu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos mięsno - dyniowy do makaronu

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sos mięsno - dyniowy do makaronu
Mięso zmielić w maszynce na grubych oczkach. Potem wrzucić je do garnka z odrobiną oleju i podsmażyć. Następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i dalej chwilę smażyć. Na koniec wrzucić pokrojoną w kostkę dynię i paprykę i nadal smażyć 2 - 3 minuty. Pomidory obrać ze skóry, pokroić i dodać do podsmażonych składników razem z koncentratem. Wszystko podlać rosołem, dodać przyprawy i dusić do miękkości. Gotowy sos zagęścić odrobiną mąki wymieszanej z wodą. Zagotować i podawać z makaronem.
Sos mięsno - dyniowy do makaronu
Etap 1 podsmażyć mięso potem dodac cebule i czosnek
Sos mięsno - dyniowy do makaronu
Etap 2 następnie dodać dynię i paprykę .
Sos mięsno - dyniowy do makaronu
Etap 3 a potem pomidory i następnie koncentrat
Sos mięsno - dyniowy do makaronu
Etap 4 sosa zagęścić mąką i zagotować go

Tagi:

zioła dynia