Sposób przygotowania:
Farfale z sosem mięsno-dyniowym
Smażyć na rumiano na oleju zmielone mięso . Obrać ze skóry dynię i pokroić kostkę .Wrzucić na patelnię do mięsa i obsmażać przez 5 minut. Zalać bulionem. Doprawić częścią przypraw (czosnek , suszone pomidory , połowę bazylii i natki pietruszki ) .Dusić pod przykryciem 45 minut ( sos powinien odparować o połowę - gdyby odparowywał szybciej uzupełnić ) .Gdy sos się dusi -pokroić i wytopić na skwarki wędzonkę . Odstawić . Usiekać szczypior i odstawić . Po 25 minutach duszenia sosu nastawić wodę na makaron ( dorzucić kostkę do makaronów ).Makaron i ugotować go al dente i odcedzić . Włożyć do garnka w którym się gotował . Wsypać połowę utartego sera do sosu i dołożyć koncentrat . Wymieszać . Doprawić do smaku . Gorący sos przelać do garnka z makaronem i zamieszać Podawać na głębokich talerzach polewając skwarkami z wędzonki i posypując resztą sera i ziół .