Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Sos pieczarkowy 2.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sos pieczarkowy do mięs lub makaronów

Sos pieczarkowy 2. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos pieczarkowy 2.

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy 2.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Obrane pieczarki siekamy na talarki. Masło rozpuszczamy i podsmażamy na nim pokrojoną cebulę i pieczarki. Gdy warzywa zmiękną, lekko je solimy, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Wlewamy śmietanę oraz mleko i ciągle mieszając smażymy 2-3 minuty. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy do mięs lub makaronów. Ja wykorzystałam do piersi z kurczaka.
Sos pieczarkowy 2.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Obrane pieczarki siekamy na talarki. Masło rozpuszczamy i podsmażamy na nim pokrojoną cebulę i pieczarki.
Sos pieczarkowy 2.
Gdy warzywa zmiękną, lekko je solimy, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Wlewamy śmietanę oraz mleko i ciągle mieszając smażymy 2-3 minuty.