oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Sos pieczarkowy wg oliwkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać do potraw z jaj, mącznych i różnych kasz.

Sos pieczarkowy wg oliwkowa

Składniki:

Sos pieczarkowy wg oliwkowa

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy wg oliwkowa
Pieczarki umyć, osączyć i drobniutko posiekać. Rozgrzać na patelni oliwę, wrzucić pieczarki i podrumienić. Skropić wodą, udusić pod przykryciem do miękkości. Gdy miękkie, wymieszać z przesianą mąką, mieszając podgrzewać, a następnie połączyć z mlekiem, zagotować, odstawić, wymieszać ze śmietaną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.